Huisje

 aan de rand van Natuurpark Dwingelderveld

Nieuws in verband met verbouwing
Helaas kunnen wij op dit moment geen verhuur toezeggen. Wij zijn een verbouwing aan het opstarten en de planning is nog niet zeker. Wij zijn nu aan het voorbereiden en verwachten dat de verbouwing voor de bouwvakvakantie klaar is. Zodra er meer duidelijk is, maken we dit op deze site bekend.

20151002_170312

 

Ligging
Ons huisje ligt even buiten Ruinen (Zuidwest-Drenthe) aan het einde van een rustig pad waaraan een aantal particuliere huisjes liggen. De mooie locatie biedt uitzicht op weide en bosrand. Reeën, hazen en roofvogels vertonen zich daar met grote regelmaat. In de directe omgeving zijn eekhoorns, vleermuizen en een variëteit aan vogels waar te nemen. Vossen zitten er wel maar vertonen zich nauwelijks. Het terrein waarop het huisje ligt, grenst direct aan het Natuurpark Dwingelderveld – het grootste heidegebied met water van Europa. Een van de weinige plekken in Nederland waar je tot aan de horizon kunt kijken zonder een spoor van mensen te zien.

      

Vanuit het huisje kun je direct wandelingen maken door de weilanden, in het bos of over de heide. Prachtige en stille fietstochten zijn mogelijk over de kleine weggetjes tussen de verschillende dorpen. Maar ook door de bossen lopen fietspaden. Buiten het seizoen kan het er heel stil zijn, maar ook tijdens de schoolvakanties is het huisje vrij rustig gelegen.

Om het vrij gelegen huis zijn royale grasvelden. Er is een voorterras en een achterterras. Er zijn een tuinbank, ruim voldoende tuinstoelen en buitentafels met bistrostoeltjes. In overleg kan er gebruik gemaakt worden van de fietsen die in de schuur staan.

Inrichting en faciliteiten
Er is een ruime, gezellige huiskamer van 21 m² met deur naar terras. Spelletjes, natuurboeken en kaarten liggen er voor gebruik. Wifi is aanwezig. De aparte keuken met doorgeefluik naar de huiskamer is voorzien van ijskast, gasplaat, elektrische oven en diverse apparatuur. Een elektrisch verwarmingspaneel is aanwezig. Basisbenodigdheden zoals zout, peper, enkele kruiden, suiker, koffie en thee laten wij staan. Dat is prettig aankomen. Wel graag aanvullen wat opraakt.
Daarnaast is er een hal en een badkamer met wc en douche. In de badkamer hangt een elektrische kachel. (zie foto gallery).

 

Slaapkamers
Er zijn drie kleine slaapkamers, waarvan één met wastafel. Er staan in twee tweepersoonsbedden, een derde slaapkamer heeft een eenpersoonsbed. In twee slaapkamertjes hangen elektrische verwarmingspanelen. (zie foto gallery). Wij achten het huisje geschikt voor maximaal 4 personen omdat in het geval van twee stellen de derde slaapkamer nodig is om wat bagage kwijt te kunnen.

Omgeving
Ruinen is een groot dorp waar je alles kunt krijgen wat je nodig hebt. In het naburige Ansen zijn op een boerderij biologische producten te koop. In de omgeving zijn verschillende bezienswaardigheden zoals het Bezoekerscentrum, de Schaapskooi, de Radiotelescoop, tuinen om te bezichtigen en verschillende musea over de streek. In Diever speelt in de zomer het Shakespeare Openluchttheater. Verder zijn er ’s zomers in het museumdorp Orvelte activiteiten.
Wat verdere uitstapjes kun je maken naar: Heerenveen met Museum Belvédère,  Groningen met het Groninger museum, Assen met Museum Assen en voor de kinderen het Veenpark in Barger Compascuum, het Boomkroonpad in boswachterij Gieten-Borger, De Wieden (o.a. kanoën) en de dierentuin in Emmen. In Havelte is een golfbaan.
Openluchtzwembaden zijn er in Ruinen en Dwingeloo. Op een half uur rijden ligt het Blauwe Meer.
Paardrijden kan eigenlijk overal.

 

Praktische zaken

  • Prijzen: Zomervakantie en kerstvakantie € 540,- per week; € 1000,- voor twee weken. Overige vakanties  € 500,- per week. Rest van het jaar € 450,-per week. Alle prijzen zijn inclusief een eindschoonmaak.
  • Lang weekend in overleg mogelijk.
  • In principe neem je zelf lakens, handdoeken en theedoeken mee.
  • Binnen niet roken.
  • Behalve met de auto is het huisje bereikbaar per trein (Meppel of Hoogeveen) en bus (Ruinen). Vanaf het dorp is het een half uur lopen. Er zijn in de regio ook taximogelijkheden.
  • Fietsen zijn te huur in Dwingeloo of Havelte en bij de nabijgelegen camping De Wiltzangh.
  • In Ruinen is een grote supermarkt, een ‘vershuus’, een drogist en een bakker.

Indien je belangstelling hebt om ons huisje te huren kun je contact opnemen met:

Erik Backer 06-53762608 of Patricia Kuiper 020-6185476/ 0633805412 of mail naar patricia.kuiper@planet.nl