Raf en de zwerfhond

websiterafklaft29-03-2013 12;56;52 (3)

website raf29-03-2013 13;06;08 (2)Raf logeert bij zijn tante en telt de dagen af. Dan blijkt dat zijn ouders langer in Afrika moeten werken. Gelukkig wordt een zwerfhond zijn trouwe vriend. Stiekem, want tante vindt het een vies beest. Eenmaal vaak buiten sluit Raf zich aan bij De Lefgozers. Dan gebeurt er iets waardoor Raf zijn hond moet achterlaten. Raf wil terug om zijn hond te redden maar zijn nieuwe vrienden laten hem vallen. Raf zet alles op alles om zijn hond terug te krijgen.

Hoort hij nu geritsel? Vast een vogel of zo. Maar dan hoort hij geschuifel, hij weet het absoluut zeker, hij wordt gevolgd!
Zijn hart bonst, hij begint te rennen en hij slaat onopvallend een zijpad in. Als hij omkijkt is er niemand te zien. Dus niemand kan hém gezien hebben, bedenkt hij.
Raf luistert scherp. Even is het stil, maar dan hoort hij dichtbij een krakende tak. Hij begint te rennen harder en harder. Plotseling moet hij stoppen, want het pad eindigt bij het water.
Raf verbergt zich achter een vermolmde roeiboot met rotzooi erin, maar er komt niemand. Net als hij wil opstaan, hoort hij dichtbij gehijg. Hij drukt zich zo dicht mogelijk tegen de grond. Misschien is het een moordenaar!
‘Papa, mama!’ fluistert hij.
Het gehijg wordt zacht grommen en is nu vlakbij. Naast zijn hoofd klinkt gesnuif. Rafs hart gaat tekeer als een dolle, maar dan kalmeert zijn verstand hem. Er staat geen moordenaar naast hem, maar een dier dat snuffelt!
Voorzichtig tilt Raf zijn hoofd een stukje op om te kijken. Twee lieve, bruine ogen staren hem aan. Een hond!

Raf en de zwerfhond – Patricia Kuiper
Leesniveau 6  groep 6 leerjaar 4
Illustraties Yolanda Eveleens
Verschenen
2013
Zwijsen
ISBN 97 90 487 1224 3