Van de brug af

Schermafbeelding-2014-09-23-om-15
Een 7-minuten scenario over zelfdoding onder jongeren. Dit door taboes omgeven onderwerp vraagt om een emotionele en humorvolle benadering. De personages zijn op zoek naar hun diepste identiteit om hun eigen verwarde emoties te herkennen. Ze stellen existentiële vragen.
Voor sommigen zijn de verwachtingen van het leven te hoog terwijl hun overzicht nog beperkt is. Aan anderen stellen de omstandigheden te hoge eisen. In hun drang te beschikken over hun eigen leven, zoeken de personages de oplossing niet in hulp maar in de dood. Vaak ziet niemand het aankomen. In dit scenario vertellen de zelfdoders na hun daad over hun eenzaamheid, kwetsbaarheid en tegenslagen die zij niet konden overbruggen.

Regie: Jacques Janssen
Scenario: Patricia Kuiper
Film: Inge Theunissen
Spelers: Floor Hogenhout, Joél Hogeveen, Binthulda Kancaya, Jos van Ruyven, Hanife Yüksel, Jochem van Steenis, Joost Jacobs, Marije Roelofse, Marjolijn Schölvinck, Noraly Simons, Stefan Ripmeester

MOEDER: Iedere keer metselde je er weer een steen bij. Ruzie, steeds weer die ruzies. De muur werd hoger. Papa, je broer, ik, we vroegen om deuren, die kwamen niet, we vroegen om dan tenminste ramen. Maar er kwamen steeds meer stenen. We zagen niet hoe hulpeloos hopeloos je je voelde.
PEPIJN: Hoe kon ik gelukkig zijn met een nieuw gsm-model zoals de anderen? Geluk was voor mij niet weggelegd. Ik wist meer dan iedereen, waarom? Ik kon geen muur optrekken tussen de ellende van de wereld en mijn eigen leven.
MOEDER: Weet je, ik ben je moeder. Ik wilde die muur slopen, kapot hakken. Ik moest aan de andere kant komen maar ik kon helemaal niet meer bij je. En jij dacht dat die stenen je zouden beschermen.