Waterdunen

dRang-Waterdunen flyert-proef-page-001_1Robbe is de enige die weet te ontsnappen als de schout en zijn knechten zijn ‘ketterse’ ouders en gezin komen vermoorden. Hij zoekt bescherming bij zijn oom maar wordt door hem verkocht aan een aantal Spaanse soldaten. Vanaf dat moment is Robbe een mochilero, een soort soldatenslaafje, en Robbes leven verandert in een hel. Pas als het kamp waarin Robbe verblijft wordt overvallen en een van de gevangen-
genomen daders een meisje blijkt te zijn, krijgt hij weer hoop (en durf). Hij helpt haar te ontsnappen en dat is het begin van een spannende vlucht die eindigt op het eilandje Waterdunen in de monding van de Westerschelde. Vandaar belanden ze in Vlissingen en spelen een belangrijke rol bij de bevrijding van Vlissingen door de geuzen.
Met bijrollen voor een geheimzinnige dwerg, een bijzondere zeehond en een geuzenleider.
De Zeeuwse jongerentheatergroep De dRang speelt dit verhaal als een theatrale vertelling vertolkt door jonge spelers. Ze schakelen snel van de ene rol naar de andere. Door het spelplezier van deze pittige meiden is Het Verraad van Waterdunen een erg leuke, maar ook spannende belevenis voor jong en oud!

Naar het gelijknamige boek van Rob Ruggenberg
Toneeltekst Patricia Kuiper
Regie Oscar Postema
Co regie Bob van Schuylenburch
Toneelbeeld, geluidsdecor en flyer
decreet [RdeN]
Spel Sharon Prince, Hilde van den Berg, Odette Snethorst, Meike Helleman
Linde Otten, Jana van Schuylenburch
Kleding Jacqueline Otten
Stand in Annemarike Ruitenbeek