Patricia’s Schrijftafel

Eerder gaf ik in de Cliffordstudio (Westerpark Amsterdam) schrijfworkshops. Vanaf het voorjaar 2018 ben ik gestart met schrijfworkshops bij mij thuis.

Een mengsel van autobiografisch schrijven en schrijven van fictie is het uitgangspunt. In intieme sfeer bij mij thuis in de Paramaribostraat maak je door middel van korte en langere opdrachten de schrijfspieren los en krijg je gereedschap aangereikt om je gedachten in zinnen en woorden te vangen. Hoofddoel is het prikkelen van de fantasie, plezier beleven aan het schrijven en de uitkomst met elkaar delen. Verras jezelf met een onvermoed gedicht, een vergeten verhaal of een komische dialoog.

Enkele reacties:

Zo divers en zo vertrouwd in slechts zes lessen.

Jij hebt ons een super veilig gevoel en daardoor zo’n vrij gevoel gegeven.

 

Dat we zo’n bijzondere groep zijn geworden komt door hoe jij het ‘gefaciliteerd’ hebt! 

Dank voor je meebewegen met de gevoelens van de groep en de ruimte die je geeft. 

 

 

Eén keer per jaar is er een presentatie van de workshops waar meegebracht publiek welkom is.

Hulde aan vakvrouw Patricia, die bescheiden en in stilte een heus theaterstuk van onze teksten maakte. Die ons de kans gaf uit ons schulpje te kruipen.

 

 

Na mijn studie Nederlands en Theaterwetenschap volgde ik een cursus op de Schrijversvakschool en stroomde vervolgens in bij het laatste jaar Kinderboeken schrijven van Scriptplus. Daarnaast volgde ik diverse masterclasses schrijven bij Joke Linders. Ik schreef een aantal kinderboeken die gepubliceerd zijn bij uitgeverij Leopold en uitgeverij Zwijsen. Binnen het jeugdtheater en het community theatre zijn inmiddels vele teksten van mij opgevoerd. Ook op dit moment zijn er (vooral op scholen) stukken van mij te zien.

In januari 2023 start ik weer een nieuwe workshop!